Communiekapsels voor lang haar

vrijdag 12 apr 2013 / 0 / Kinderkleding en kinderkapsels

halflang-lang-kapsel-25-1Communiekapsels voor lang haar blijven altijd prachtig om te zien en leuk om te bedenken. Ga je naar een kapsalon of doe je het zelf? Een beetje oefening baart kunst maar zonder inspiratie kom je natuurlijk nergens. Dit is een artikel waar je inspiratie en makkelijke manieren kan vinden om thuis zelf een communiekapsel voor je meid met lange haren samen kan stellen. Het is namelijk makkelijker dan het eruit ziet!

Stap 1: Krijg inspiratie uit de communiekapsels voor lang haar 2013!

Als eerste moet je een basis voor het communiekapsel gaan kiezen. Ga je voor:

 • Vlechten
 • Knot(ten)
 • Opgestoken
 • Staartjes
 • Half los

Daarna ga je nog verdere effecten moeten kiezen die toegevoegd kunnen worden aan het kapsel. Ook hier zijn weer verschillende mogelijkheden:

 • Warrig
 • Volume
 • Krullen
 • Haar-accessoires
 • Bloemen
 • Modern

Maak leuke combinaties

Vervolgens krijg je al een heleboel ideetjes omdat je verschillende combinaties kan creëren zoals warrige staartjes met bloemen! Een vlecht met extra volume, opgestoken haar met prachtige krullen. Zo kan je eindeloos doorgaan tot je een keuze hebt gemaakt.

1: De vlecht met volume

1: De vlecht met volume

Door te touperen en het bovenste deel van het haar goed te scheiden, kan je met wat extra haarlak een prachtig volume krijgen aan de bovenkant. Combineer een vlecht met een los hangende staart voor een extra mooi effect.

2: Staartje met de voorkant ingevlochten

2: Staartje met de voorkant ingevlochten

Invlechten kan je leren en zo is dit kapsel eigenlijk vrij makkelijk te maken. Zorg eerst voor een goed afgescheiden bovenzijde door een schuine scheiding vanaf de bovenkant te nemen. Vlecht het daarna in door steeds een klein plukje van de bovenkant te nemen.

3: Warrig half-vast opgedraaid

3: Warrig half-vast opgedraaid

Waarschijnlijk een van de makkelijkste kapsels. Neem iedere keer een rechte scheiding vanaf de voorkant, en draai het naar één richting. Dit is een leuke manier om een modern communiekapsel te krijgen!

4: Prachtige krullen

4: Prachtige krullen

Zet de bovenste plukken onzichtbaar vast met een schuifspeldje. Daarna kan je met een grote krultang de krullen creëren.

5: Opgestoken communiekapsel met krullen

5: Opgestoken communiekapsel met krullen

Zet het haar met clipjes vast aan de achterkant en laat goed wat haar loshangen. Gebruik een krultang om de krullen mooi vast te zetten in het haar.

6: Communiekapsel met twee knotten

6: Communiekapsel met twee knotten

Maak hiervoor eerst een grote bos krullen. Dit doe je door krulspelden of met de krultang. Daarna doe je het haar door een rol. Dit kan een knot-rollertje of een sok knot zijn. Je kan het haar ook rond het eigen elastiekje naar buiten draaien. Zet daarna vast met speldjes en breng extra haarlak aan.

Reageer op “Communiekapsels voor lang haar”