10 Kleding tips om langer te lijken

zaterdag 20 okt 2012 / 0 / Mode, Kleding en Stijltips

10 Kleding tips om langer te lijkenHoge hakken is een instant manier om langer te worden. Er zijn nog veel meer kleding tips waarmee er direct enkele visuele centimeters bijkomen! Niet alleen kilo’s afvallen, een hoge hoed of een volumineus kapsel is een oplossing. Er bestaan ook andere manieren. De tips om langer en slanker te lijken zijn extra belangrijk als je klein bent. Het gaat erom meer lengte te krijgen en minder massa in de kleding en accessoires. Met de juiste adviezen is zo gedaan om langer en slanker voor de dag te komen!

Kleding tip 1: Draag kleding in één kleur

Draag kleding in 1 kleurKleding in één kleur slankt enorm af en zorgt ervoor dat je extra lang lijkt. Een jurk in 1 kleur is het meest flatterende kledingstuk om veel langer te lijken.

Kleding tip 2: Goed passende kleding

maatkleding en langer lijkenDraag kleding die goed past. Maatkleding is extra mooi als je wat kleiner bent en past altijd beter dan kleding die te groot is. Kleding met een losse pasvorm, of extra volume, is in de meeste gevallen geschikt voor lange personen.

Kleding tip 3: Verticale lijnen

Verticale lijnen maken langerHet hoeft niet gestreept te zijn, verticale accenten, naden of accessoires zoals een lange halsketting, zorgt ervoor dat je langer lijkt.

Kleding tip 4: De V Hals

V hals en langer lijkenJasjes, truien en shirtjes met een V hals zijn altijd mooier en kleden veel beter af dan bijvoorbeeld een coltrui. Door het dragen van een V hals, lijk je altijd langer. Een jas moet ervoor zorgen dat de benen zo lang mogelijk lijken. Kies dus een jas die niet te lang is.

Kleding tip 5: Hakken

Hakken en langer zijnNatuurlijk zijn hakken extra belangrijk om langer te lijken. Hoe hoger hoe beter en het zorgt voor een verslankend effect. Voor degenen die klein zijn, is het oppassen met lange laarzen en enkelbandjes. Dit kan namelijk ervoor zorgen dat het been visueel minder lang lijkt.

Kleding tip 6: Oversized handtassen

Handtassen en langer lijkenOversized handtassen zijn momenteel heel trendy en toch is een kleine handtas met een lang handvat veel flatterender voor ieder figuur. Het zorgt ook ervoor dat je langer lijkt.

Kleding tip 7: Smalle riem

Smalle riem om langer te lijkenDe brede riem is heel mooi om te zien en het is afhankelijk van de rest van de outfit. Over het algemeen is een smallere riem beter om lang te lijken.

Kleding tip 8: Broeken met rechte pijpen

Recht model jeansDe broek met rechte pijpen is een eersteklas ticket naar langere benen! Het past enorm goed bij ieder figuur en staat altijd enorm goed. Kies bij twijfel een recht model.

Kleding tip 9: Grove texturen

Texturen kleding langer lijkenNatuurlijk zijn fijne stoffen veel beter voor ieder figuur dan bijvoorbeeld een gebreide kabeltrui van grove wol. Hoe fijner de stof, hoe langer degene lijkt.

Kleding tip 10: Rokjes

rokjes maken langerMinirokjes kunnen heel goed als je kleiner bent. Het ziet er nog steeds heel stijlvol uit, terwijl iemand met lange benen er met een kort rokje al snel overdressed uit gaat zien. Rokjes die eindigen bij de kuit zorgen er juist weer voor dat je kleiner lijkt. Beter niet dus.

Tips om langer te lijken

Foto credit: Asos

De allerbelangrijkste kleding tips:

  • Leg het accent op het smalste deel van het torso.
  • Toon zoveel mogelijk been.
  • Schouderaccenten doen de truc!
  • Hoe hoger de aanvang van de blik: Hoe langer je lijkt!
Reageer op “10 Kleding tips om langer te lijken”