Budget shoppen: doe het slim

zondag 7 apr 2013 / 0 / Mode, Kleding en Stijltips

Budget shoppenVandaag ga ik met jullie tips delen om te shoppen met een budget. We weten allemaal hoe het is om kleding te moeten kopen met weinig geld. Budget shoppen is niet alleen een manier om geld te besparen, je krijgt ook veel meer kleding voor je geld, én het is beter voor het milieu! Degenen die de eindjes aan elkaar moeten knopen, hoeven er ook niet minder mooi uit te zien! Volg deze 'how-to', en haal voortaan het beste uit je budget!

Budget-shopping-tips

1: Kies de juiste plaatsen

Sale en solden artikelen zijn de gouden weg om te bewandelen als je gaat budget shoppen! Toch moet je nog steeds opletten dat het écht een besparing is. Soms is de kleding namelijk tweede-rangs. Dan zitten de stiksels scheef, of is het kleding van enkele jaren geleden.
De C&A, de H&M, Primark maar ook tweedehands winkels, Facebook en Martkplaats. Er zijn genoeg plaatsen om goedkope kleding te vinden die er prachtig uitziet, en goedkoop is!

2: Doe geen toegevingen!

Geef er niet aan toe dat je kleding er niet "Faboulas" uitziet, omdat het weinig kost! Ook budget kleding moet goed zitten en er op kwaliteits niveau fatsoenlijk en leuk uitzien. Probeer vijf euro te slaan uit je euro! Dit doe je door altijd op zoek te gaan naar het beste.

3: Budget tip- spendeer geld aan je 'basics'

Kwaliteitsvolle schoenen, kunnen je hele kleding naar een ander niveau brengen! Bespaar juist niet op de zaken die jarenlang meegaan, zoals bijvoorbeeld een hoge laars voor in de winter. Soms is goedkoop juist duurkoop, als het achteraf niet lang meegaat.
Een goede "basic" garderobe, kan eindeloos afgewisseld en gecombineerd worden. Koop dus minder "trendstukken", zoals opvallende kledingstukken. Houd het fundament van je klerenkast (je basis kledingstukken), als punt nummer één!

4: Budget shoppen: goedkoop en duur

Mix je goedkope kleding met duurdere stukken. Dit zorgt voor een "duurder" effect! Het mixen en combineren van kleding is een kunst op zich. Je leert het door het te doen: bekijk in een spiegel of de kledingstukken goed bij elkaar passen, en ga ervoor!

5: Budget kleding moet wel passen!

Soms vind je op een tweedehandsmarkt een exclusief kledingstuk, dat nét niet past! Verschrikkelijk! Laat het dan op maat maken bij een kleermaker, of koop het gewoon niet! Niets is erger dan kleding die niet past!

6: Swoppen is het nieuwe shoppen

Swoppen is een leuke manier om kleding uit te wisselen! Het is makkelijk, gebruik Facebook, praat met je vriendinnen of familie. Het ruilen van kleding is een goedkope manier om aan "nieuwe" kleren te raken!

7: Koop trends die terugkeren

Sommige dingen zijn ieder seizoen opnieuw trendy. Een voorbeeld hiervan zijn blazers. Een leuke blazer gaat jarenlang mee. Je kan het dragen tijdens heel wat maanden in een jaar. Tevens fleurt het je kleding op!
Koop schoenen die een gevarieerd kleurtje hebben. Dan past het overal bij, en blijft het altijd trendy! De dierenprint is ook een goed voorbeeld. Vaak wordt het vergeten, en dan is het weer helemaal in! Hetzelfde geldt voor zwart met witte strepen, ruitjes en retro motiefjes.

8: Maak zelf kleding

Op zoek naar een ripped jeans? Misschien kan je het makkelijk zelf maken! Er zijn op internet honderden "DIY's (Do It Yourself)" te vinden die je leren om zelf kleding en accessoires te maken! Misschien word jij wel het nieuwe mode-wonder!

9: Zet zelf je trends

De echte "Fashionista's" volgen geen trends. Draag gewoon kleding en combinaties die goed voelen en naar eigen smaak. Hierdoor krijg je meer respect. Of word je soms ook nagekeken. Je gaat hierdoor sterker in je schoenen staan.

10: Budgetshoppen en "window" shoppen

Door te "window" shoppen, krijg je een heleboel inspiratie. Daarna pik je zonder moeite een gelijk exemplaar uit een sale rek! Dit is een ding om altijd rekening mee te houden! Modetrends zijn niets meer dan een bepaalde kleding inspiratie.

Reageer op “Budget shoppen: doe het slim”