Cybergothic

maandag 28 dec 2009 / 12 / Mode, Kleding en Stijltips

Een Cybergothic was eerst bedoeld als een gothic die via het internet contact zoekt. Maar sinds enkele jaren is deze definitie vervaagd en is er een nieuwe subcultuur binnen de Gothic wereld ontstaan. Cybergothic kenmerkt zich vooral door hardcore muziek en een futuristische, hippe kleding en haarstijl. Het is zeker speciaal te noemen. Natuurlijk hoef je niet helemaal cybergothic te worden als je bijvoorbeeld de kapseltjes leuk vindt. Laat je inspireren en bekijk deze leuke stroming in de mode.

cybergothic

Shutterstock

cybergothic2

Shutterstock

emo-kapsels (1)

Shutterstock

Cybergothics wel of niet?

Cybergothics kwamen het eerst voor in de Londens gothic-club Slimelight.

De filosofie van de Cybergothic cultuur is terug te vinden in sciencefiction en dan bepaald de cyberpunk varianten daarbinnen. De Borg uit Star Trek en films als The Matrix en Bladerunner zijn ook grote invloeden.

Mode en kleding

De kleding van de Cybergoth is een mengeling van gothic en fetisj kleding, met de neon en fluor kleuren afkomstig uit de goa en psytrance scenes. De Cybergoths hebben feitelijk de hippie invloeden van de goa cultuur vervangen met die van de gothic, en fetisj cultuur. Opvallend is het extreme gebruik van (fluor en neon gekleurde) hair-extensions (vaak ook falls genaamd), en het integreren van gadgets en technologie in kleding. Vaak wordt gekscherend gezegd dat de cybergoths de bouwmarkt als favoriete kledingzaak hebben. De bedoeling is een futuristische extreme look te creëren, te vergelijken met de personen uit de film Tron, of de Ultra's uit de revelation space boeken van Alister Reynolds.

De modestroming is zeker wel interessant en creatief. Er zijn leuke ideetjes die je eruit kunt halen.

Wat vinden jullie van Cybergothics?

12 reacties op “Cybergothic”
 1. 12 devilke

  zou er graag een leren kenne

  beantwoorden3 aug 2011 04:05
 2. 11 devilke

  love it
  das zo prachtige

  beantwoorden3 aug 2011 04:05
 3. 10 Iemand

  Ik vind ze eng, sorry

  beantwoorden28 dec 2010 09:11
 4. Google cybergoth en maak je eigen stijl! :D Ik ben zo eigenwijs dat ik altijd zwart met maar 1 kleur erbij draag, dat kost me veel moeite, maar het is het waard. Ik maak ook veel zelf, zoals monster energy goggles enzovoorts. Echt wel vet!

  Als iemand hulp wil ofzo, kijk maar op mn website. vampirefreaks.com/kipmeister ;)

  Groetjes, lady Msyt =3

  beantwoorden20 jul 2010 22:22
 5. Cyber is hot.. Love the gothic styles and music.. welke meid wil mee uit te stappen naar de scene? haha groetjes ,mike

  beantwoorden31 mei 2010 18:55
 6. 7 Friederike

  Lol, ik ben misschien in totaal 10 minuten bezig als ik cyber ga… Het is echt niet zoveel moeite, en zoals Steph zei is het inderdaad supereasy.
  Ik maak m’n falls alleen wel zelf, gezien cyberlox redelijk goedkoop zijn en het niet erg veel moeite is om ze in elkaar te zetten (En dan weet ik zeker dat ze custom zijn ^^)

  beantwoorden27 apr 2010 11:56
 7. 6 Steph

  Het haar kost juist superweinig tijd! De falls zijn al helemaal klaar en samengebonden als je ze indoet. Je hoeft allen je haar in twee knotjes op je hoofd vast te binden, en daar monteer je dan je falls aan vast! Supersnel en supereasy^^ Helaas zijn de falls die ik tot nu op internet heb gezien erg duur:(
  De goggles zijn inderdaad ook gaaf:)

  beantwoorden19 apr 2010 17:53
 8. 5 Bunny

  ik vind het echt zo cuwl! ik wil het zelf graag ook zo hebben… mijn kleding en zo… iedereen maakt me nog uit voor emo en ik wil even laten zien dat ik dat dus niet ben! ik heb geen zin om me eeuwig als huppelkutje te kleden… hebben jullie misschien wat tips voor me?! om me als Cybergothic te kunnen kleden en gedragen!?

  greetzzz!

  beantwoorden21 mrt 2010 13:33
 9. 4 Virtuxa

  True
  Het kan veel makkelijker; staart in, pet op en klaar. (mijn idee van een kapsel XD)

  beantwoorden13 mrt 2010 18:54
 10. Ja als je iedere ochtend enkele uren bezig moet zijn met je haar, dan is de fun er al snel af.

  beantwoorden10 feb 2010 19:47
 11. 2 Virtuxa

  Niet zo mn ding; de kleding rockt wel enzo, maar al dat haar-gedoe vind ik dus veel te veel werk ^_^ (hoewel die goggles wel übertof zijn XD)
  Doe mij maar mn gebruikelijke ondefinieerbare mix van zo’n beetje elke alernatieve stijl waarniet al te veel werk bij komt kijkn ^_^

  beantwoorden9 feb 2010 20:18
 12. 1 MisteryGoth

  ik heb het leren kennen op het Wave Gotik treffen in Leipzig , en ik vond het direct een goeie stroming in de Goth SCENE!!!

  beantwoorden18 jan 2010 10:23
Reageer op “Cybergothic”