Danssneakers online

vrijdag 18 jan 2013 / 4 / Mode, Kleding en Stijltips

Danssneakers onlineDanssneakers zijn onmisbaar tijdens het dansen omdat ze je gewrichten beschermen tegen verschillende problemen. Ook zorgen ze ervoor dat je precies voldoende steun krijgt maar toch het contact behoudt met de vloer. Danssneakers worden gebruikt voor onder andere: jazzdance-, zumba-, zouk, streetdance- en natuurlijk de dansschoenen voor de nieuwste dance workout Sh'Bam (Shabam). Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten en de beste plaats om jouw danssnaekers online te kopen!

De eigenschappen van danssneakers

De eigenschappen van danssneakers

De verkeerde keuze in danssneakers kan leiden tot slijtage aan gewrichten, knieën en enkels.

Goede grip

Een goede grip betekent niet dat je aan het plafond moet blijven vastplakken. Als je bovenlichaam draait terwijl je schoen blijft "plakken" aan de vloer, dan krijg je namelijk pijn aan je gewrichten. De gemiddelde sportschoen heeft teveel grip om Zumba en andere dans goed uit te oefenen. Standaard sportschoenen zijn gemaakt in op beton te rennen, in het bos, in de regen. In een gymzaal of in een dansschool zijn ze niet geschikt.

Draaipunt

Dit is een rond punt onder de voorkant die ervoor zorgt dat je tijdens het draaien de goede balans en bewegingsvrijheid krijgt.

De split zool

Danssneakers hebben vaak een split zool. Dit zorgt voor een extra bewegingsvrijheid.

Lichtgewicht

Hoe lichter een schoen is, hoe langer en beter je erop kan dansen. De beste danssneakers hebben genoeg demping en comfort en zijn tevens lichtgewicht.

Schok absorberende zool

Zumba heeft verschillende bewegingen waarbij je op de vloer moet stampen, moet draaien en springen. Een dempende zool is dus een must! Tot je een goede balans krijgt en een goede houding zijn beschermende schoenen extra aanbevolen. Het nadeel is, dat hoe dikker de zool van een schoen is, hoe minder je de dans bewegingen gaat "voelen". Bij een dunnere zool worden de dansbewegingen meteen vloeiender en is het ritme beter te volgen.

De voorkant

Zumba en dansschoenen moeten natuurlijk een ronde voorkant hebben. Dit is ook het verschil met "gewone" sportschoenen. De demping aan de voorkant van de voet is ook belangrijk en hoe dikker dit is, hoe beter het beschermt en zorgt voor een goede balans. Na een jarenlange ervaring met dansen kiezen mensen vaak voor een dunnere demping aan de voorkant.

De verschillende zolen bij danssneakers

De verschillende zolen bij danssneakers

Bij het kiezen van een goede danssneaker moet je rekening houden met de ondergrond waarop je danst. In een gymzaal, danszaal of zelfs op een podium heb je vaak verschillende grip nodig en demping. De grip moet niet teveel zijn om de draaibewegingen goed te kunnen uitvoeren. Maar te weinig grip is ook niet goed. Dit is eigenlijk samen met de demping het belangrijkste aan je danssneakers. Bepaalde webshops zoals Yofashion geven hier een goede uitleg over. De zolen worden hier onderverdeeld in verschillende letters. Dat is handig en overzichtelijk. Het is namelijk heel moeilijk om aan de hand van een foto de grip te bepalen.

Het verschil tussen danssneakers en “gewone” sportschoenen

Hip hop en streetdance schoenen lijken vaak op sportschoenen maar zijn dat zeker niet, de zool bestaat niet uit één stuk maar uit twee delen. Je kan de schoen dus bijna dubbelvouwen omdat er in het midden geen zool zit. Dit zorgt voor een grotere bewegingsvrijheid. De zool heeft aan de voorkant een rond gedeelte of een “spot”, hierdoor kunnen draaien gemakkelijker gemaakt worden.

Danssneakers voor Zumba

Danssneakers voor Zumba

Voor Zumba en andere aerobic/dans workout is een goede demping van de schoen zeker belangrijk. Er worden namelijk meer springbewegingen gemaakt en op een harde ondergrond is dit te voelen aan je gewrichten.

Kies dus danssneakers met een goede vering, dit kan je vaak zien aan de hoogte van de zool en aan de informatie die erbij staat. Danssneakers die als “Zumba schoen” worden verkocht, hebben vaak een voldoende vering.

Echter: dit moet ook in balans zijn, bij teveel demping verlies je het “contact” met de vloer en ga je dansbewegingen weer verkeerd uitvoeren. Zeker bij Hip-Hop bewegingen moet je als het ware door de vloer heen dansen.

Mijn ervaringen

Studio 54 danssneakerDe Studio 54 danssneaker van Yofashion heeft precies een goede grip op de iets gladdere ondergrond zoals op een houten vloer. De demping is enorm goed, soms had ik last van mijn knieën na een intensieve Zumba workout. Dit is verleden tijd sinds ik de Studio 54 danssneakers heb mogen proberen. De split-zool geeft veel meer bewegingsvrijheid en stabiliteit bij bepaalde bewegingen en je kan ze makkelijk aan en uit doen.

Over Safira

4 reacties op “Danssneakers online”
 1. 4 roels bert

  hey het zien mij er goed schoenen uit
  om dat ik meestal last heb van mijn mide van mijn voedt en ze zien er zo wat gebogen
  uit waar u mideste van u voet na ne tijdt pijn doet bij gewoon sportschoenen ik zit er nieks mee in dat er hakjes aan zijn maar hoop dat ze maat 43,5 a 44 mijn maat is ik probeer het nu opte losen met cel zolen doe ies van een 13 uir dans zumba clup festa
  ik zie graag kleur of roos

  beantwoorden21 sep 2013 23:57
 2. 3 Annojo

  Ik heb vroeger ballet gedaan en had schoentjes waarbij het middenstuk van de zool ook ontbrak, dus alleen teen- en hielstuk, net als katten hebben ;) Dat danste echt super; veel grip en ook elegant omdat je de voeten goed kunt strekken.

  beantwoorden20 jan 2013 22:29
 3. 2 Lois Lorinde

  Ik heb die zwarte ook voor dansen. Ze zijn erg fijn!

  beantwoorden19 jan 2013 13:37
 4. 1 oma

  Ha Safira,

  Zal me zelf daar niet mee lopen, past niet bij mij. oma

  beantwoorden19 jan 2013 00:05
Reageer op “Danssneakers online”