Figuur tips lichaamstype en kleding advies!

maandag 13 jan 2014 / 0 / Mode, Kleding en Stijltips

figuurtipsFiguur tips zijn altijd handig! Of je nu een voller figuur, een smal figuur of een zogenaamde "zandloper" hebt. Dit zijn de basis tips om je kleding te kiezen die goed bij je figuur en lichaamstype past. Ieder figuur heeft zowel goede als slechte kanten. Zelfs iemand met een zandloper figuur kan er slecht uitzien met de verkeerde snit en vorm van kleding. Gelukkig zijn er enkele tips die bij ieder figuur flatterend en verbeterend werken om goed voor de dag te komen.

Topjes voor een mooie lichaamsvorm

V-halsEen V hals laat je hals langer lijken en zorgt ervoor dat de borsten ook groter lijken. Dit heeft dus altijd de voorkeur want zelfs een onderkin lijkt hiermee een stuk minder.
Aan de andere kant is een grove kraag ook vaak flatterend in een col formaat. Dit omlijst het gelaat mooi en laat het bovenlichaam langer lijken.
Een jasje is altijd een goed idee en staat bij ieder figuur ook flatterend. Hierbij kan je kiezen voor een fijner jasje bij een smal figuur, en een grovere textuur om de benen optisch te versmallen.

De benen smaller of dunner laten lijken

skinnyDonkere panty's en maillots zijn niet alleen trendy maar ook ideaal voor ieder figuur. Deze figuur tip is dus altijd van toepassing. In een fijnere textuur om de benen te versmallen, of met een grovere textuur om het figuur wat voller te laten lijken. Laat je schoenen en panty overlopen in dezelfde kleur voor een mooi effect en een flatterender figuur.
Probeer een skinny jeans met strakke pijpen om je rug op te laten vallen. Met de juiste kleding is dit heel mooi. Wijdere pijpen en hoge hakken laten je langer lijker. Jeansbroeken met zakken geven extra volume of kunnen juist afslankend werken. Grote zakken die langwerpig van vorm zijn, laten je heupen smaller lijken. Kleinere zakjes op het achterste laten dit deel juist groter lijken.

Jurkjes en jouw lichaamsvorm: de tips

jurkjesKies een jurkje met details aan de boven en onderzijde. Kies bijvoorbeeld voor rushes aan de boven en onderzijde.
Camoufleer een dikker figuur door de taille te verhogen of te verlagen. Ook een buikje krijg je hiermee weg. Voor vollere benen kies je best een jurk die sluit naar beneden valt met een fijnere stof. Voeg ook wat meer volume toe aan de bovenkant met rushes, een leuk jasje, of een sjaal.

Schoenen en accessoires selecteren

accessoiresDe grote figuurtips voor schoenen en accessoires zijn eigenlijk vrij simpel. Kies ze in proportie met je lichaam. Een voller figuur kan dus beter een grotere tas kiezen en andersom.
Een tas die gedragen moet worden onder de arm is altijd flatterend voor ieder figuur. Stiletto's lopen ongemakkelijk maar zijn weer modieus en laten je benen er ongelofelijk uitzien!

Figuurtips: fantastische geheimen

Felle kleuren trekken de aandacht. Kies het beste deel van je lichaam hiervoor.
Show het beste deel van je lichaam door strakke en losse kleding te combineren.
Iedere kleur die je van boven tot onder draagt, laat je lichaam slanker en langer ogen.
Donkere kleuren hebben een afslankend effect.

Fotocredit HM

Reageer op “Figuur tips lichaamstype en kleding advies!”