Jeansbroek figuur tips

vrijdag 20 mrt 2009 / 7 / Mode, Kleding en Stijltips

diesel jeansDe juiste jeansbroek vinden bij jou unieke vorm kan een hele opgave zijn.
Ik heb voor jou de basis regels op een rij gezet.
De do's en dont's voor iedere vorm en jeans broek!

 

Juiste jeansbroek voor een Peervormig figuur

peer-vormHeb jij een peervormig figuur? Dan ben je niet alleen! Twee derde van de vrouwen heeft een dunner bovenlijf en relatief bredere heupen.
Meestal is het probleem dat: de bovenkant goed zit, en hij knijpt aan de heupen. Of hij zit aan de heupen goed, en bij de buik is de broek te groot.

 • Een gemakkelijke optie is om een heupmodel jeansbroek te dragen.
  Dit flatteert want het halveert visueel de grootte van de heupen. Vervolgens zijn jeans kopen met grotere pijpen beter. Dit voegt balans toe aan de vorm
  In tegenstelling tot wat sommigen denken, te wijde jeansbroeken laten iemand met een peervormig figuur niet slanker lijken.
 • Als de naden van de jeans meer binnen zitten in plaats van op de zijkant, dan is het een passende jeans voor de peervorm. Hierdoor lijken de heupen smaller.
 • Neutrale kleuren in de jeans, en gecombineerd met vlot gekleurde shirts vestigen de aandacht meer op het bovenlijf en is hierdoor een goede optie.

Juiste jeansbroek voor een Appelvormig Figuur

appel-vormIemand met een appelvormig figuur heeft bijna altijd prachtige benen. De uitdaging is om van boven niet te dik te lijken. Een appelvormig figuur heeft net iets te weinig taille. Met behulp van de juiste kleding wordt de aandacht gevestigd op de goede kanten van het figuur. Bij deze vorm is het vinden van de juiste jeans zeker niet gemakkelijk.

 • De gouden regel is om strakke jeans met smalle pijpen te vermijden.
 • Een recht modelletje jeans, kan wonderen doen.
 • Als de benen een beetje te recht lijken, dan zijn wet jeans een goede optie. Door de verschillende kleuren op de stof lijken de benen meer vorm te hebben.
 • Met de juiste jeansbroek kan er meer een taille gecreëerd worden.
 • Onthoud altijd: hoe donker de kleur is, hoeveel te meer slankt het af.

 

Juiste Jeansbroek Voor Een Zandloper Figuur

zandloper-vormDit figuur is vaak te zien op de catwalk.
Bij deze vorm dient de pasvorm van de jeansbroek perfect te zijn. Iemand met een zandloper figuur, kan zich in bijna elke jeansbroek wringen. Maar dan knijpt het vaak aan de heupen of aan de bovenkant. Hierdoor kunnen er zwembandjes ontstaan waar ze normaal niet zijn.

 • Iemand met deze vorm kan beter heel veel modellen jeans passen voor over te gaan tot een aankoop.
 • Een laag model jeansbroek werkt bij een vrouw met zandloper vormen geweldig. Het vestigt de aandacht op de slanke taille.

jeansbroekjereplay jeans

De conclusie is dat er veel verschillende jeansbroeken zijn en dat is maar goed want er zijn veel verschillende vrouwen.

Tip! Wil je online jeans kopen en kan niks vinden? Klik dan eens naar net genoemde link. Op deze denim gerelateerde site kan je altijd de leuke spijkerbroeken vinden. Ook heeft "JeansBox.nl" een interessante blog met laatste denim nieuws en handige tips.

Hier kan je vinden hoe je een skinny jeans draagt.

7 reacties op “Jeansbroek figuur tips”
 1. 7 corry

  beste ik heb een peervormig model ,ben groot 1;75m maar in een jeans van toni dress moet ik m46 nemen en altijd een los model met in de taille elastiek want daar zijn ze dan te groot,van brax neem ik dan weer maat 44,spijtig moet je nu altijd eerst passen want ik geloof dat er niks meer van die maten kloppen tegenwoordig,grtj corry

  beantwoorden1 apr 2013 13:35
 2. 6 hoi

  @ Anoniem;

  Nee, de jeans voor molligere vrouwen heet ‘een grotere maat’..

  beantwoorden30 aug 2010 20:45
 3. 5 Anonymous

  ik vind het schandalig dat alle jeans modellen gemaakt zijn voor slanke modellen terwijl twee derde van de vrouwen mollig, zo vinden vollere vrouwen moeilijk een jeans die bij hun lichaam past. winkels en ontwerpers zouden er rekening mee houden

  beantwoorden30 jun 2010 18:36
 4. 4 Joy

  Hoi, beetje late reactie mischien maar ik zoek eigenlijk al een heel tijdje de gepaste jeans ik ben dun maar niet lelijk dun en ik heb redelijk lange benen dus opzich zou het geen probleem moeten zijn voor mij maar ik zou graag een jeans vinden soort skinny(dat zijn de enigste die ik mooi vind)die mijn benen niet nog fijnder laten uitkomen heeft u mischien een ideetje?…
  groetjes

  beantwoorden12 dec 2009 23:00
 5. 3 Jeannine Vreye

  Waar kan een echte jeans winkel vinden
  Voor een jeans met een relatief hoge taille en rechte pijpen

  beantwoorden23 mrt 2009 15:59
 6. Hallo Saskia,
  Het beste is dan eens naar een echte jeanswinkel te gaan. Ook eens kijken naar de tips hierboven voor jouw lichaamsvorm.
  groetjes

  beantwoorden2 sep 2008 21:27
 7. 1 saskia

  Iedereen zegt ik heb een perfect lijf maar ik draag graag losse broeken want ik voel me er goed in
  maar ik wil wel graag van zo modellen broeken hebben en aan kunnen doen.
  Ik heb het probleem een grote kont en niet bollig maar wel zo beetje plat daarom by de heupen passen de maten wel maar in mijn dij is het te los en als ik zit of zo is het lastig… En nog een probleem ik denk dat ik klein ben.
  Nog een probleem! Ik vind het lastig gordels te dragen mijn gordels steken uit. En als ik een t-schirt draag of zo komt die gordel in vorm uit.!

  beantwoorden2 sep 2008 21:24
Reageer op “Jeansbroek figuur tips”