Tips voor hoge hakken

donderdag 18 apr 2013 / 0 / Mode, Kleding en Stijltips

Hoge hakkenHet inlopen van een mooie hakkenschoen kan echt dodelijk aanvoelen. Sommige hoge hakken zijn nog moeilijker dan de anderen op het gebied van comfort en stevigheid. Toch is hel leuk als je goed kan lopen op een hakkenschoen. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden. Iedere schoen is weer anders qua inlopen maar over het algemeen moet je er gewoon voor gaan! Lees verder over het lopen op hakken, de goede manier en snelle middelen om binnen enkele weken gewend te worden aan je schoen!

Mooie hakken

Hakken snel inlopen

1: Het begint thuis
Begin met het dragen van je hakkenschoen in huis. Hier kan je alvast wennen om te zitten, te draaien en te bewegen in je schoen. Probeer ze iedere dag te dragen, dit verbetert de soepelheid van de schoen, en verkort hierdoor het inlopen.Bewaar ook altijd de aankoop bon van je nieuwe schoenen, en probeer het thuis een halfuurtje uit. Ruilen kan dan altijd nog, als het echt verschrikkelijk zit.
2: Zo loop je op hoge hakken

Zet altijd eerst de hak neer, en daarna pas de teen. Dit doe je vaak onbewust verkeerd waardoor er valpartijen en ongemakken kunnen ontstaan. Dit is zeker een gouden tip om op dunne hakken te lopen, met de hak zoek je namelijk eerst een stevig plekje.
Zorg voor rechte enkels tijdens het lopen. Vaak zetten vrouwen de voet iets te veel naar voren, dit zorgt ervoor dat je sneller voet en enkelpijn krijgt tijdens het inlopen.

3: Hulpmiddelen om schoenen sneller in te lopen
Er bestaan gelkussentjes om de druk op de voorvoet te verzachten en het wegglijden van de voet te voorkomen. Hierbij moet je wel rekening houden dat de voet iets omhoog komt.

Blaarpleisters moet je altijd in je tas hebben. Dit verzacht de pijn en zorgt ervoor dat je wat langer door kan gaan met stappen.

De schoen

Leren schoenen duren iets langer qua inlopen, maar passen zich wel beter aan en gaan langer mee. Leren schoenen verdienen met die reden de voorkeur.
Probeer het inlopen te beperken door te kiezen voor hakken met een plateau of een wat dikkere onderkant.

De pasvorm en schoenmaat

Het passen is heel belangrijk bij de aankoop. De schoen moet meteen goed zitten, nergens knellen en een beetje ruimte overlaten voor de tenen.
De prijs speelt een belangrijke rol en dure schoenen zijn vaak comfortabeler.

Twee paar schoenen inlopen

Nog niet gewend op hakken? Loop gewoon twee paar tegelijk in. Als je het niet meer kan houden, doe dan andere hakken aan. Dit versneld het proces enorm, en je ziet er nog steeds trendy uit!

De vorm van de hak
Bepaalde hakken zijn nu eenmaal moeilijker. Over het algemeen is een dunnere hak wat onstabieler. Een sleehak is ideaal om mee te beginnen omdat het heel stevig en comfortabel is.

De plateauhak
Het gaat ook allemaal om de hoek van de voet. Bij een plateauhak kan je bijvoorbeeld zien dat het eigenlijk wel meevalt. Plateauschoenen zijn dan ook een ideale manier om hoge hakken te 'faken'.

Werk je omhoog

Begin niet meteen met torenhoge hakken. Een klein hakje om mee te beginnen, en ga steeds hoer. Dit is een goede manier om snel gewend te worden aan je schoenen.

Reageer op “Tips voor hoge hakken”