Zakelijke kleding voor vrouwen

vrijdag 3 jan 2014 / 0 / Mode, Kleding en Stijltips

Zakelijke kleding voor vrouwenHet beginnen met een nieuwe job, en het ook volhouden voor langer dan een week, is al moeilijk genoeg zonder dat je je druk moet maken over de kleding. Er zijn geen vaste regels voor iedere situatie en werkplek. Het water is met haaien gevuld! Er zijn gelukkig wel wat "pointers" voor degenen die een beetje hulp kunnen gebruiken, of helemaal geen-weinig ervaring hebben in "business wear".

De verschillende "Dress Codes" in zakelijke kleding

1. Professional dress
Professional dress dames

Fotocredit: Polyvore

Dit is het meest conservatieve type zakenkleding voor vrouwen. In het kort gaat het hier om een zakenpak, blazer, dressy broek en/of stropdas. Meestal wordt dit gedragen op de zakelijke werkplek zoals een advocatenkantoor, of als de bedrijfsleider gewoon conservatief is. Met deze stijl kan je, zeker op de eerste werkdag goed voor de dag komen.

2. Business Casual
Business Casual dameskleding

Fotocredit: 3Suisses

Dit is de meer ontspannen versie van de "Professional Dress". Toch is het nog zeker niet "casual". Dit is je dresscode als je in een semi-conservatieve werkplek bent beland. Het is bijvoorbeeld een shirt met een kraag,  een nette broek, nette schoenen. Ook een langere jurk mag gedragen worden. Vaak vraagt een sollicitatiegesprek ook dit soort kleding.

Stijltips voor kantoorkleding bij dames.

Stijltips zakelijke kleding dames

Fotocredit: 3Suisses

Bepaalde kleding is op het zakelijk gebied gewoon altijd een hit! Zo zijn er combinaties waarmee je niks verkeerd kan doen. Denk bijvoorbeeld aan: een zwarte kokerrok, witte blouse, en zwarte blazer! Dit staat iedereen goed en ziet er gewoon net en professioneel uit! Voor degenen die niet teveel willen nadenken: leuke setjes die afgestemd zijn op elkaar! Setjes zijn altijd een hit omdat de kleuren gewoon goed passen. Niet teveel peinzen in de vroege ochtend en gewoon aandoen.

Tijdens het shoppen is het zaak te onthouden dat "Professionele kleding" niet wil zeggen dat het duur, saai of een maatpak hoeft te zijn. Je kan er ook met goedkope kleding heel goed uitzien. Kies boven alles gewoon iets dat lekker zit, en waar je je prettig in voelt. Ga niet helemaal tegen je eigen stijl in!

Als je in twijfel bent, creëer een "uniform". Dat wil dus zeggen een pak waarbij je blazer en broek of rok zeker goed bij elkaar passen. Goede "basics" zoals een blazer, een wollen rok, een mooie broek. Maak je niet teveel zorgen over het maken van een goede indruk; probeer er gewoon netjes en professioneel uit te zien.

Busines wear dames voorbeeld

Fotocredit: 3Suisses

Dress for succes!

Draag altijd een panty! Ook in de warme zomermaanden is een huidkleurige panty in de juiste kleur enorm belangrijk. Dit is nu net het verschil tussen er professioneel uitzien, of gewoon niet!

Vermijd extreme kleuren en patronen. Je wilt een statement maken over je werk, niet over je persoonlijke smaak op het gebied van mode. Zakelijke kleding voor vrouwen moet altijd in balans blijven en niet teveel afleiden.

Houd het gekleed en zorg ervoor je rok bijvoorbeeld niet te kort is als je zit. Houd onderkleding altijd binnenboord en uit het zicht!

Kleed je niet té sexy om zeker door mannelijke collega's serieus genomen te worden.

Kies hakken met een conservatieve hoogte! Te hoge hakken zijn niet geschikt voor op kantoor.

Nog belangrijker dan wat je ook maar aandoet, is de pasvorm. Je wilt het liefs maatkleding benaderen. Dus niets dat te groot is. Maar te klein of sterker nog: te strak is zeker "not done"!

Kleuren voor zakelijke kleding.

Zakelijke office kleding dames

Fotocredit: Polyvore

De standaard kleuren voor zakelijke kleding zijn gepast en een fel kleurtje hoort ook thuis in een “business suit” voor vrouwen. De tijden zijn ietwat veranderd in het feit dat verschillende kleuren zeker gecombineerd mogen worden. Kies bijvoorbeeld een neutrale kleur met een klein, fel kleuraccent. Let op voor teveel zwart, het is eigenlijk niet goed en meer geschikt voor een begrafenis dan voor een leuke carrière in de zakenwereld!

Tot slot

Dit is een belangrijk gezegde uit de zakenwereld: Draag kleding voor de job die je wilt, niet die je hebt.

De zakelijke kleding is bedoeld om je werk te doen op een on-afleidende en verzorgde manier.

Reageer op “Zakelijke kleding voor vrouwen”