De moderne, hoge knot

maandag 12 nov 2012 / 0 / Stap voor stap

Moderne knotDeze hoge knot ziet er helemaal anders uit en is simpel te maken met handige stap voor stap foto’s. Maak de hoge knot zelf met de hulp van simpele instructies of doe het bij een vriendin. Het is niet een gewone knot maar het heeft leuke details aan de achterkant en is ideaal als handig feestkapsel om zelf te maken. Met leuke haar accessoires is deze knot op allerlei verschillende manieren te dragen.

De hoge knot

hoge knotLeuke knot

Moderne knotPrachtige knot

Fotocredit: GHD hairstyling

Het is een hoge knot maar van de achterkant ziet het er prachtig uit en het geeft een optisch resultaat van meer volume. Extra geschikt dus voor meiden met fijner haar. Dit kapsel is binnen enkele minuten te maken.

Hier hebben ze draadjes gebruikt en geen elastiekjes om de twee staarten zonder extra klemmetjes aan elkaar vast te zetten. De knot zit eigenlijk vast met een draadje en dit zorgt ervoor dat er aan de onderkant geen lelijk elastiekje zichtbaar is. Natuurlijk kan het ook met een elastiekje als het in je eigen haarkleur is, of gebruik gewoon een mooie haarclip. De methode met het draadje is het mooist natuurlijk maar dit vergt wat meer oefening!

Stap 1 de twee helften

Scheidingen maken

Fotocredit: GHD hairstyling

Maak gewoon een scheiding in het midden aan de achterkant van oor tot oor zoals hierboven is afgebeeld. Zorg ervoor dat de scheiding zo mooi mogelijk loopt en speld de haren goed vast! Losse haartjes zorgen namelijk voor een slordig resultaat!

2: De twee staarten maken

twee staarten maken

Fotocredit: GHD hairstyling

Maak van boven en van onder een staart. Het moet netjes en strak. Gebruik een fijn draadje om het haar vast te maken: dit is de methode die hier werd gebruikt.

Aan de bovenkant hebben ze het touwtje wat langer gelaten en blijft er een stukje los hangen. Dit is nodig om later de twee staarten samen te voegen.

3: De twee staarten samenvoegen

twee staarten samenvoegen

Fotocredit: GHD hairstyling

Trek de onderste staart naar boven en maak hem vast met het stukje loshangend draad.Simpel en handig!

4: We verdelen het weer in twee

moderne knot maken

Fotocredit: GHD hairstyling

Verdeel weer de bovenste en onderste helft in twee. Neem de bovenste laag iets groter en zorg ervoor dat de stukken goed gescheiden van elkaar blijven.

5: De bovenste knot maken

Elastiekjes voor volume en stevigheid

Fotocredit: GHD hairstyling

Neem kleine elastiekjes en zet het ongeveer om de vijf centimeter vast in het staartje. Dit is voor extra volume en om losse haartjes te voorkomen: het ultieme geheim voor een mooie hoge knot!

6: De knot rollen

Hoge knot maken

Fotocredit: GHD hairstyling

Rol het haar gewoon naar binnen om een knot te maken en zet het vast met schuifspeldjes.

7: Het kapsel verder afwerken

knot afwerken

Fotocredit: GHD hairstyling

Neem het onderste deel en draai dit om de knot heen. Dit zorgt voor het fantastische resultaat en voor een heleboel volume. Een leuk kapsel met een moderne twist! De hoge knot is heel erg trendy op dit moment. Een bijkomend voordeel is dat een hoge knot je haar beschermt tegen het gure winterweer. Dit kapsel blijft zeker goed zitten met een muts, of op de fiets. Het zit heel goed vast en is binnen enkele minuten te maken.

Haar: Kenna, Sophie Heffer voor ghd
Make-up: Zoe Taylor en Alexandra Byrne
Styling: Hope Von Joel
Foto’s: Benjamin Lennox and Ashley Martin

Reageer op “De moderne, hoge knot”