Een mannen of jongens kapsel knippen

maandag 13 feb 2012 / 0 / Stap voor stap

Een goede tondeuse is heel erg fijn om te hebben voor het knippen van mannenkapsels. De tondeuse gebruiken kan echter ook helemaal mis gaan bij onvoldoende kennis. Er kan opeens een streep in het kapsel komen. Het is moeilijk te bepalen waar men moet beginnen met het knippen van een mannenkapsel met de tondeuse. Ook is er al;tijd de vraag of je de tondeuse op nat of droog haar dient te gebruiken.

Zie de vorm van het kapsel alvast voor je

Moet het allemaal op 1 lengte? Of juist iets langer van boven? Hier moet allemaal rekening mee gehouden worden om rampen te voorkomen.

Zorg altijd voor droog en schoon haar

 

Droog haar is altijd beter om de tondeuse te gebruiken. Zorg er wel voor dat het haar schoon is en vrij van styling producten zoals haargel voordat er begonnen wordt met het gebruiken van de tondeuse. Het kan er anders voor zorgen dat de mesjes gaan roesten van de tondeuse of dat de messen gewoon vastlopen in het haar.

Tondeuse gebruiken voor het knippen van een mannenkapsel

Gebruik een tondeuse altijd tegen de richting van de haargroei voor een beter resultaat. Gebruik een kam om het haar in model te houden tussendoor.

Begin aan de achterkant en werk naar voren.

Punten om op te letten

knipinstructies

Probeer ervoor te zorgen dat er niet teveel haren tegelijk in de tondeuse terechtkomen. Fijner haar zal makkelijker naar beneden vallen en tussen de mesjes terechtkomen. Steek eventueel het bovenste haar vast!

Zorg ervoor dat de beveiliging of het opzetstuk van de tondeuse aan de onderkant tegen de hoofdhuid aan zit. Voor een gradatie moet er van boven geleidelijk gezorgd worden voor meer afstand tussen het opzetstuk en de hoofdhuid.

Belangrijk!
Bij het uiteinde van de schedel op het achterhoofd (een soort bult) moet je een lichte, uitwaartse beweging maken om te voorkomen dat er een gat komt in het kapsel. Knip het eventueel anders met de schaar. De bedoeling is om een ronde vorm te creëren.

De bovenkant knippen

instructies2

Begin aan de achterkant en neem het haar vast tussen de middelvinger en wijsvinger. Zorg voor een geleidelijke gradatie tussen het haar aan de zijkant(dat de lengteverschillen niet te groot zijn), knip het dan allemaal zo recht mogelijk af. Maak een scheiding naast de vorige, neem een deel van het geknipte haar vast, en knip de volgende pluk evenlang. Maak de scheidingen altijd van achterhoofd naar neus en controleer het daarna door horizontale scheidingen te nemen in de andere richting.

Bij de voorkant (de pony) kan er nog een beetje ingeknipt worden. Dit doet men met de punt van de schaar voorzichtig de punten een beetje rafelig maken zodat het niet te bot valt.

De afwerking

Kijk of de bakkenbaarden even lang zijn en werk het eventueel bij met de schaar.

Ook achter de oren kijken of het daar allemaal goed afgewerkt is anders voorzichtig bijknippen.

De neklijn

instructies2

De neklijn kan juist met gradatie extra kort gemaakt worden of door een korter opzetstuk te gebruiken van de tondeuse.

Ook kan de neklijn gewoon in dezelfde lengte geschoren worden met de tondeuse en daarna vierkant bijgeknipt met de schaar zoals op de afbeelding hiernaast.

Video’s om vooraf te bekijken:

Plaatjes bron bron

Waarschuwingen

Deze instructies zijn voor mensen met al enige knipervaring.

Er kan ook altijd eerst geoefend worden op een oefenhoofd(pop).

Probeer voor de eerste keer iemand te vinden die het ook niet erg vindt om alles op 1 lengte te doen in geval van een ongelukje.

Reageer op “Een mannen of jongens kapsel knippen”