Tips voor krullen met de krultang

zondag 22 jan 2012 / 5 / Stap voor stap

Krullen maken met een krultang is niet simpel om te doen als je niet weet hoe. Dit terwijl krullen met een krultang gemakkelijk en leuk is! Er zijn veel mogelijkheden en het blijft erg goed zitten! Bekijk dus hoe je krullen maakt met een krultang in deze gemakkelijke stap voor stap uitleg! Krullen met een krultang zijn  namelijk nu ook heel populair vanwege de revival van de 70’s modetrend!

Krullen met de krultang stap voor stap!

krullen2Maak een scheiding door het meeste van het haar naar boven op te steken en werk van onder naar boven. Neem dan vanaf de achterkant kleine, horizontale scheidingen en gebruik een smalle krultang voor stevige krullen.

Shutterstock

Werk helemaal van links naar rechts en steeds een beetje verder naar boven.

krullenBij het gezicht aan de zijkanten krul je altijd weg van het gezicht dus naar buiten voor een mooier resultaat.

Shutterstock

Aan de bovenkant mogen de krullen iets losser zijn en kan je de krultang tijdens de laatste seconden steeds een beetje door het haar laten glijden, dit zorgt voor een mooier effect.

Nadat alle haren gekruld zijn, gebruik een zachte borsten met haren om de krullen (een beetje!) uit te borstelen. Verdere afwerking gebeurt met de vingers, trek de krullen een beetje uit elkaar of kam je krullen door met je vingers.

Als het resultaat behaald is , kan er haarspray gebruikt worden om het haar te fixeren.

5 reacties op “Tips voor krullen met de krultang”
 1. 2 Amber Bastiaansen

  Hallo, ik heb zelf ook een krultang gekregen voor Kerstmis: Remington CI5338 Pro Big Curls maar ik weet niet wat ik fout doe… Ik scheid m’n haren al ik heb al geprobeerd om naar binnen en naar buiten te draaien en een grote en een kleine pluk te nemen maar er is gewoon geen effect of wel maar dan heb ik allemaal hoeken in m’n haar, alsof het een vierkante krul is… HELP ME!!

  beantwoorden27 dec 2012 16:13
  • Beste,
   Ik weet niet hoe lang je haar is, of je het goed gebruikt.
   Kijk anders eens naar een howto van Youtube.
   Zorg in ieder geval voor droog haar, stel de temperatuur goed in, houd het lang genoeg vast. Dit is een heel dikke krultang dus de haren moeten vrij lang zijn.
   Ik heb een Duitse review gezien van iemand met dik haar en dat meisje gaf aan, dat de krultang bij haar helemaal niet werkte!
   Succes! :)

   beantwoorden27 dec 2012 19:59
 2. 1 Ester

  Is het beter (en makkelijker) om het haar om de krultang te draaien?

  beantwoorden22 apr 2012 14:57
Reageer op “Tips voor krullen met de krultang”