Krullen permanent steilen

zondag 22 jan 2012 / 4 / Stap voor stap

krullenKrullen steil maken is niet gemakkelijk om op een goede manier te doen en velen weten niet hoe het moet. Krullen glad maken is namelijk een techniek waarbij je verschillende dingen moet weten om te voorkomen dat je haar erg beschadigen of snel weer opnieuw beginnen te kroezen of krullen.  Bedenk altijd goed of het wel haalbaar is naargelang de conditie van het haar en onthoud dat het resultaat permanent is en er dus alleen uit kan groeien.

Wanneer doen?

 • Bij dik haar met krullen.
 • Bij gezond haar.
 • Bij haar wat niet of bijna nooit geverfd is.

Wanneer is het een slecht idee?

 • Bij te dun haar.
 • Als het haar beschadigd is.
 • Na een andere chemische behandeling binnen 2 weken.

De kapper kan je beter helpen dan om het thuis zelf te doen! De producten zijn alleen te koop in een kappers of betere haarproducten winkel. Begin er nooit alleen aan maar zorg ervoor dat iemand je helpt! Deze instructies zijn niet voor mensen zonder ervaring en Firanet kan geen haar diagnoses via internet doen!

krullen2

Shutterstock

1 de goede voorbereiding

Gebruik een gladmakende shampoo en conditioner. Ook een gladmakend serum kan het verschil betekenen tussen kroeshaar of steil haar. Krullen steil maken begint met de goede voorbereiding.

2 Droogmaken

Oom beschadiging te voorkomen tijdens het steil maken van krullen is het belangrijk om ze eerst gewoon voor 95% te drogen, gebruik hiervoor een föhn die niet te heet blaast. Tip: hoe ouder de föhn, hoe heter de temperatuur zal worden. Bespaar niet op een föhn!

3 Krullen steil maken

Breng de gladmakende vloeistof aan op je haar in kleine stappen, begin van onder en werk steeds een beetje verder omhoog. Zorg ervoor dat het hele haar nat wordt van de vloeistof maar breng niet teveel aan!

4 Wachten en kammen

Wacht ongeveer een kwartier en gebruik dan een kam om het krullenpatroon van je haar te doorbreken. Kam het hele haar goed door.

5 föhnen

Föhn het hele haar goed steil op een lagere temperatuur. Gebruik een borstel om het haar steil te föhnen.
Gebruik een borstel zonder metaal om reacties met de vloeistof te voorkomen.
Voor extra gladde resultaten kan je nog een stijltang gebruiken in deze fase.
Wacht een kwartier en was het haar opnieuw, gebruik een gladmakend haarmasker en föhn het losjes!

4 reacties op “Krullen permanent steilen”
 1. 3 xAnna

  Ik heb hele dikke krullend haar wat erg snel puist en omhoog gaat zitten..
  Zodra ik het kam wordt het alleen maar erger eigenlijk is het alleen maar mooi als het nat is , Ik heb door deze reden mijn haar een paar weken lopen stijlen maar iedere keer stijlen is niet goed voor me haar.
  Is er een ander oplossing om je haar wat stijler te maken? Of een bepaald shampo?

  groejess Anna.

  beantwoorden2 dec 2012 20:04
 2. 2 anja

  Hallo,
  Ik heb een hele tijd geleden een krulpermanent genomen. Echter ben ik deze beu en ik zit er aan te denken om mijn haar permanent te steilen.
  Zou dit kunnen? groetjes

  beantwoorden12 jul 2012 17:59
 3. 1 Monique

  Ik heb vaak mijn haar gesteild en nu is het niet te doen maar ook niet dik. Kan ik alsnog mijn krullen permanent steilen?

  beantwoorden12 feb 2012 13:29
  • Hallo Monique,
   Het is beter om je haar regelmatig te gaan verzorgen met haarmaskers en ze een tijd laten rusten. Vraag bij twijfel liever ook eens raad bij de kapper. Het is namelijk niet niks om je haar permanent te steilen! Het is niet meer terug te draaien en het haar kan kroezig en droog worden.

   beantwoorden13 feb 2012 12:08
Reageer op “Krullen permanent steilen”