Opgestoken haar

dinsdag 3 apr 2012 / 0 / Stap voor stap

Zelf je haar opsteken is stap voor stap niet zo moeilijk. Dit opgestoken kapsel is geïnspireerd op het los opgestoken kapsel van Lauren Conrad. Lauren Conrad draagt namelijk in de zomer vaak een los, opgestoken kapsel wat heel veel stof heeft doen opwaaien. Volg de makkelijke instructies om zelf binnen vijf minuten je haar op te steken.

Zelf stap voor stap je haar opsteken

Opgestoken haar

Dooley-Productions/ Shutterstock

Wat heb je nodig?

  • Een goede borstel
  • Schuifspeldjes
  • Elastiek
  • Eventueel krultang
  • Haarspray

Verdelen en een staart maken voor opgestoken haar

Maak een scheiding tussen de boven en onderkant en probeer de scheiding zo recht mogelijk te maken. Dit is zeer belangrijk om mooi, opgestoken haar te krijgen.

Maak vervolgens van het onderste gedeelte een staart. Dit opgestoken kapsel is heel makkelijk en een van mijn favoriete zomerkapsels!

Tip: Voor een extra mooi opgestoken kapsel is het raadzaam om het haar eerst te krullen met een krultang. Dit zorgt voor een mooier geheel!

Steek het haar mooi op!

Vervolgens neem je iedere keer een pluk van de bovenkant, en die zet je diagonaal vast aan de andere kant. Neem zeer kleine plukken. Ook een vlecht is heel mooi om ertussen te doen. Zet iedere pluk vast met schuifspeldjes en werk langzaam naar boven.

De laatste twee plukken kunnen getoupeerd worden voor extra volume. Werk de voorkant naar smaak af.

Opgestoken haar stap voor stap

Daarna rol je de staart naar binnen en zet hem mooi vast. Probeer dit zo onzichtbaar mogelijk te doen. Bij dik haar is het raadzaam om meerdere schuifspeldjes te gebruiken en bij dunner haar is dit niet nodig.

Zelf je haar opsteken is eigenlijk heel gemakkelijk als je het stap voor stap doet!

Reageer op “Opgestoken haar”