Opgestoken feest of galakapsel met instructies

zondag 7 okt 2012 / 0 / Stap voor stap

Opgestoken haar is leuk voor tijdens de feestdagen. Hier is stap voor stap uitleg voor een opgestoken. Dit kapsel is speciaal geschikt voor dik of juist heel fijn haar. het is binnen enkele minuten klaar en je hebt er niet veel materiaal en accessoires voor nodig. Het kan op verschillende manieren gemaakt worden. Hieronder bijvoorbeeld een nonchalantere haarstijl. Het filmpje is te bekijken maar je kan ook rustig de instructies lezen.

Hier is een filmpje met uitleg voor een simpel opgestoken kapsel,

Hier volgt nog een simpele uitleg voor een opgestoken kapsel. Het is gebaseerd op drie staartjes onder elkaar. Perfect voor degenen met korter haar omdat de onderste haren ook mooi vast zitten.

1:Een halve staart maken

Neem een zuivere scheiding aan de achterkant van het hoofd en maak een halve staart. Dit mag mooi strak zitten.

2: Het elastiekje wegwerken

Haal je vingers achter het elastiek door het haar in het midden en trek dan de staart door het gaatje. Hierdoor krijg je veel meer volume in het opgestoken kapsel en zie je het elastiek niet meer zitten.

Werk verder af door het iets vaster te doen en de haren over het elastiek te schuiven.

3: Drie staartjes onder elkaar maken

Vervolgens maken we drie staartjes onder elkaar. Gewoon drie dezelfde groottes zijn goed en het mag strak zitten.

3: De onderkant

Trek het onderste staartje terug naar boven op de omgedraaide manier als de bovenste staart. Met twee vingers achter het elastiekje de staart door het gaatje halen.

4: Het opgestoken kapsel

Neem een mooie haarklem en zet het haar kunstig vast. Dit kan door de loshangende haren rond te draaien of juist rommelig en nonchalant. Het kapsel mag nu aan de voorkant een beetje los getrokken worden voor extra volume. Dit opgestoken kapsel is ook ideaal voor fijn haar omdat het zorgt voor extra volume.

Ook voor dik haar is dit opgestoken kapsel heel handig omdat het zo goed blijft zitten en niet uitzakt.

Zoals je ziet is de bovenkant ook heel mooi afgewerkt met extra volume. Laat eventueel aan de zijkanten enkele plukjes loshangen voor een romantisch effect.


Reageer op “Opgestoken feest of galakapsel met instructies”