Smokey eyes met Maybelline

dinsdag 1 jan 2013 / 1 / Stap voor stap

smokey-eyes (2)Leuke make-up tips? Misschien een beetje dramatische oogschaduw? Smokey eyes is een prachtige oogschaduw make-up techniek die je in allerlei kleuren aan kan brengen. Dit zijn leuke tips van Maybelline, er staat ook een handig filmpje bij met uitleg over hoe je de oogschaduw kan aanbrengen, en tips over smokey eyes oogschaduw paletten van Maybelline, zo kan je makkelijk leren om het aan te brengen.

Smokey eyes maken: stap voor stap

Smokey-eyes

Begin altijd met het krullen van de wimpers. Dit zorgt voor een prachtige oogopslag en geeft een compleet mooie look. Gebruik daarna mascara en breng ook genoeg aan op de onderste wimpers. 

Zo krijg je binnen enkele minuten de smokey eyes

 • Breng een lijntje aan met een oogpotlood. Gebruik een oogschaduw borstel, of een blend borsteltje om de lijn te verzachten.
 • Er zijn leuke make-up setjes voor een smokey eye te krijgen. De zogenaamde Eye studio Smokey eye van Maybelline is hier heel erg geschikt voor.
 • Begin met de donkerste kleur oogschaduw(zwart), en druk dit op het oogpotlood lijntje. Laat het bij de ooghoeken een beetje naar boven lopen.
 • Maak de kwast een beetje schoon, en neem de lichtste kleur(wit). Dit breng je op het ooglid aan.
 • Neem een tussenkleur en breng dit hierboven weer aan. Blenden kan je later nog doen, eerst moet de oogschaduw erop komen.
 • In de ooghoek doe je vervolgens de donkerdere kleur, wrijf het van binnen naar buiten net iets boven de oogplooi.
 • Breng de witte kleur oogschaduw aan net boven de wenkbrauw en laat het een beetje schuin naar onder lopen naar de binnenkant van de ogen toe.
 • Neem de zwarte kleur oogschaduw en breng dit aan bij de onderste oogleden.

De sleutel van een smokey eye is dus om de donkerste kleur altijd in de arcadeboog te doen, om tenminste drie kleuren oogschaduw te gebruiken.
De kleuren moeten goed vermengd zijn met elkaar en de highlight is heel belangrijk.

1 reactie op “Smokey eyes met Maybelline”
 1. 1 oma

  Ha Safira,

  Als iedereen er zo mooi uitgaat zien, wordt het een heel fijn jaar. oma

  beantwoorden2 jan 2013 23:42
Reageer op “Smokey eyes met Maybelline”